februar 26, 2024

Skift dine badmintonsko til en god model

3 min read

Badmintonsko er en nødvendighed, når man skal spille badminton, ligesom en god ketcher også er nødvendig. Derfor er det nødvendigt at man overvejer sit valg af sko, men at man samtidig også får en sko, der passer til sporten og kan modstå tempoet.

 

Dagens badmintonsko

Tidens marked for badmintonsko er bestemt af 5 enorme producenter, hvor to fabrikanter er kun skoproducenter, som ikke fabrikerer badmintonketcher, tasker, grip, beklædning og andre former for udstyr til sporten. Disse mærker har gennem de sidste par år produceret udendørs- og indendørssko til mange forskellige sportsgrene, og har nu tilvalgt badmintonsko til deres udvalg. Den proces tvinger de almene badmintonfabrikanter til at være ekstra skarp når der skal frembringes nyt fodtøj til badmintonsporten. Imens er der de sidste 5 år forekommet en spredning i deres sortiment fra nogle af de betydningsfulde sportsskoproducenter, som har en brugbar fidus i at optimere deres andre indendørssko og bruge andele af den teknologi, som tilføres i håndboldsko og kopirere det over i badminton.

 

Asiatisk dominans

Et af de mest betydningsfulde spillere for badmintonsko er asiatiske Yonex, der gennem de sidste par årtier har været de bedste inden for udstyr til badminton. De har med deres ultra teknologiske vinkel til badmintonsko været nogle, der har bidraget til at påvirke udviklingen væk fra de forhenværende sko uden stødabsorbering, frem til de high-tec badmintonsko, der sælges på dagens markedet. En af de ting som Yonex har tilført er en anderledes type stødabsorbering, der forærer en bedre bounceeffekt. Det betegner at du får en betydelig høj effekt, når man lander på foden og skal til næste udfald. Som en illustration har Yonex lavet en test hvor man kaster et æg ned på et underlag af Power Cushion, materialet i skoen fra 10 meters højde, hvor det springer syv meter op igen. Men som ny spiller på markedet har vi det betydelige skoproducent Asics, der gennem flere år har produceret sko til alle sportsgrene med undtagelse af badminton. De er begyndt på det og har efterhånden påvist deres værd på den verdens marked for badmintonsko. Flere store danske udøvere anvender for tiden Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Adskillelige af de teknologier der tilføres i adskillelige andre Asics sko er blevet puttet over i badmintonsko, og derigennem har de magtet at udvikle et udbud af sko til badminton, der giver enestående stødabsorbering, og samtidig yder støtte når der laves retningsskift. Den bedst solgte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været brugt af vigtige stjerner med tiden, f.eks. Jan Ø. Gradvist som mange flere bruger Asics badmintonsko har Asics fabrikeret flere anderledes modeller til badminton. Derudover har vi en anden ny spiller på markedet er japanske Mizuno som har deres fortid i stort set mange andre idrætsdiscipliner end badminton, og nu fokuserer de betydeligt mere på ketchersport i stedet for holdsport, og det klarlægges i de nye varianter for fodtøj, der bliver produceret fra dem. De har de sidste år flirtet med badminton, dog uden vise noget, der har været særligt til de to sportsgrene. Men nu har de endelig lanceret et fuldt sortiment til ketchersport. Det skal dog nævnes at størstedelen af de sko, der laves til teamsport primært kan benyttes til badminton.

 

Men også dansk

Selvom markedet for badmintonsko er hårdt og stærkt styret af asiatiske producenter, så er der også sneget sig en dansk udvikler ind. Det er danske Forza, der også er blandt toppen af producenter af badmintonudstyr. Det forholder sig nemlig således at Forza sammen med Yonex er de to producenter der udelukkende producerer alle former for udstyr til badminton. Det betyder at man kan købe alle former for badmintonudstyr hos Yonex og Forza. Dog er det også sådan at Forza’s primære fokus ligger på ketcher og derfor henvender de sig hovedsageligt til ungdomsspillere med deres sko, der er en billigere model men samtidig af meget høj kvalitet, som er kendetegnet hos Forza.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.